Basis BBQ Rub gebruik je voor spareribs, schouderkarbonades, kip of steaks. Gebruik 3 tot 5 theelepels per 500 gram vlees. Voor een kip van 1.800 gram kun je 1,5 tot 2 theelepels gebruiken. Als je een meer pittiger rub wilt, vervang het paprikapoeder dan voor een deel (of helemaal) door pikant paprikapoeder. Doe de dry rub in een luchtdichte pot en bewaar het koel en donker. De dry rub blijft dan zeker 6 maanden goed.
Uien
1 kg | uien |
4 dl | olijfolie |
50 gr | rozemarijn |
40 gr | knoflook |
250 ml | room |
300 gr | Parmezaan |
800 gr | ontbijtspek |
Koolrolletjes
2 st | spitskool |
100 gr | roomboter |
20 gr | kurkuma |
zout, naar smaak |
Aardappelcake
1 kg | Nicola aardappel |
50 ml | volle melk |
100 gr | roomboter |
50 gr | uien |
20 ml | maisolie |
5 gr | knoflookpulp |
100 gr | spekblok, gerookt |
100 gr | eigeel |
50 gr | bloem |
60 gr | eiwit |
20 gr | kervel |
Marinade
2 dl | appelsap |
1 dl | appelazijn |
40 gr | honing |
20 gr | zeezout |
Kippendij met bot
12 | kippendijen (maiskip) met botje en vel |
BBQ rub (zie recept) | |
2 dl | tomatenketchup |
20 gr | rietsuiker |
50 gr | paprikapoeder |
60 gr | honing |
1 dl | water |
Basis BBQ Rub (recept voor 100 gr)
50 gr | bruine suiker |
25 gr | paprikapoeder |
3 el | zwarte peper |
3 el | grof zout |
1 el | hickory zout (of meer van het grof zout) |
3 tl | knoflookpoeder |
3 tl | uienpoeder |
3 tl | selderijzaadjes |
1,5 tl | cayennepeper |
Kipdrumstick lolly
12 st | drumsticks |
Marinade lak
150 gr | tomatenketchup |
1 dl | appelazijn |
40 gr | bruine suiker |
1 dl | olie |
50 ml | frambozen azijn |
30 gr | abrikozenjam |
Marinade kippenvleugels en kipfilet
6 st | kipfilet |
200 gr | wilde spinazie |
1 st | eidooier |
120 ml | room |
200 gr | spekreepjes |
Uien
Kooldrolletjes
Aardappelcake
Marinade
Meng de ingrediënten in een potje bij elkaar en staaf dit goed door, vul de injectie naald ermee.
Kippendij met bot
Basis BBQ Rub
Kipdrumstick lolly
Marinade lak
Roer alles goed door elkaar en proef de lak.
Marinade kippenvleugels en kipfilet
Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |