St. Jacobsschelp met currysaus, appel en bloemkool

VOORGERECHT
SEPTEMBER 2020
12
4.5/5

INGREDIENTEN

Currysaus

1blikje kokosmelk
1/2 stmango
1 stGranny Smith appel
1/2 stananas
40 grverse gember
100 grui
1 stlimoen
10 stThaise basilicumblaadjes
2 tlgroene currypasta
 olijfolie
 peper en zout

Garnituur

400 grbintjes
1/2 stbloemkool
 zout en witte peper
 olijfolie, fruitig
1 stkippenbouillonblokje
Extra
Mandoline
Uitsteker

BEREIDING

Currysaus

  1. Warm de olie op en bak de currypasta zachtjes, voeg de gesnipperde ui en het gesneden fruit toe en laat langzaam garen.
  2. Voeg er vervolgens de kokosmelk aan toe en laat 10 minuten smoren.
  3. Voeg de geraspte gember, limoen en Thaise basilicumblaadjes toe. Laat nog 10 minuten pruttelen, mix en haal door een zeef. Breng op smaak indien nodig.

Garnituur

  1. Snijd met behulp van de mandoline 30 heel dunne plakjes bloemkool.
  2. Kook de rest van de bloemkool in weinig water met zout, gedurende 20 minuten. Pureer en haal door een zeef. Breng op smaak met witte peper en voeg olijfolie toe om een smeuïge crème te krijgen.
  3. Snijd de aardappelen in 30 plakken, 2 per persoon, van 1 cm en steek er cirkels ter grootte van de st. Jacobsvruchten uit. Kook de aardappel plakken in een laagje kippenbouillon gedurende 12 minuten. Let op dat de aardappelen niet te gaar worden en uiteen vallen.
AFDRUKKEN

Menu september 2020

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.