Cannelloni met aubergine en hazelnoten crème

VOORGERECHT
FEBRUARI 2020
12
3/5

INGREDIENTEN

Voor de vulling

3 stAubergine (middel groot)
120 grboter
3 stsjalotjes
3 tnknoflook, fijngesneden
takjes tijm
100 grParmezaan, gemalen of geschaafd
60 grzachte Geitenkaas
6 sttomaten
60 mlolijfolie

Bloemkool pistachepuree

6 elboter
1kleine bloemkool, fijngesneden
4 stsjalotten, fijngesneden
1 tlvenkelzaad
400 mlkippen- of groentebouillon
1buisje / plukje saffraan
100 grpistachenootjes
 zout en peper

Voor de pasta

24 stplakken verse pastavellen

Voor de saus

60 grhazelnoten
150 grboter
1 tlblaadjes verse tijm

BEREIDING

Voor de vulling

  1. Snij de aubergine in plakken van 1 cm dik, snij deze in blokjes.
  2. Verwarm 90 gr boter in een pan en stoof de aubergine tot deze zacht zijn. (blijven roeren). Let op dat deze niet verbranden.
  3. Snij de aubergine op een houten plank fijn en doe de massa in een roestvrij stalen kom.
  4. Smelt de rest van de boter en fruit hierin de sjalotten en knoflook aan tot deze zachte zijn.
  5. Doe dit bij de aubergine en mix (eventueel met een keukenmachine of staafmixer) goed door elkaar tot een homogene massa.
  6. Snij de geitenkaas in kleine blokjes en mix dit door de aubergine massa.
  7. Breng op smaak met tijmblaadjes, zout en peper. Zet apart.
  8. Plisseer de tomaten, verwijder vel en zaadjes. Snij deze in kleine blokjes.
  9. Doe de olie in een ovenschaal doe hier de tomaten bij. Zet deze in een oven op 170 gr tot de tomaten zijn opgenomen in de olie en dit een pasta is. Roer er regelmatig door heen en laat dit niet verbranden.
  10. Maak de pasta fijn en breng op smaak met zout en peper.
  11. Laat afkoelen en meng dit daarna door de aubergine massa.

Voor de pasta

  1. Maak van de pasta vellen rondjes.
  2. Smeer de rand van het vel in met geklopt ei.
  3. Doe een beetje vulling op een vel, vouw het vel dicht en druk de randen aan met een vork

Voor de saus

  1. Rooster de hazelnoten 5 minuten op een bakplaat (oven 170 gr.) of pan.
  2. Als deze afgekoeld zijn kun je de velletje makkelijk verwijderen. Maak de hazelnoten klein met een groot mes.
  3. Smelt de boter in een klein pannetje en voeg de noten en de tijm toe. Zet eventueel weg tot gebruik.

PRESENTATIE

  1. Kook de ravioli tussen de 4 en 5 minuten in een grote pan kokend gezouten water.
  2. Leg 2 of 3 ravioli (afhankelijk van de grote) op een bord. Doe hier wat saus over en garneer met geitenkaas.

  Optioneel:
Geitenkaas kan eventueel vervangen worden door schapenkaas of Parmezaanse kaas.
AFDRUKKEN

Menu januari 2020

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.