Tonijn met pastinaakpuree en wortel

AMUSE
JANUARI 2020
12
4/5

De kabeljauw in dit gerecht wordt sous-vide gegaard. Bij sous-vide gaan geen smaken verloren, net als bij stomen. Alleen heb je bij sous-vide nog meer controle op de smaken.

Zo kun je er voor kiezen om een ingrediënt (bijvoorbeeld een stukje vis) in z’n eentje te garen, maar kan je ook extra smaakmakers als zout, peper, kruiden, specerijen, groenten en (olijf)olie toevoegen.

INGREDIENTEN

Pastinaakpuree

120 grkruimige aardappels
120 grpastinaak
1 elboter
1scheut melk
 zout en peper

Tonijn

300 grverse tonijn
2,5 elolijfolie

Groenten

220 grwortel

Limoenroom

1,2 dlroom
1,2 tllimoensap
 witte peper

BEREIDING

Pastinaakpuree

  1. Schil en kook de aardappels en pastinaak in water met zout gaar en maak er met boter en melk een smakelijke , stevige, gladde, kruidige puree van.
  2. Breng n laagje van ongeveer 1,5 cm hoog aan in 6 cm hoge glaasjes en laat verder afkoelen.

Tonijn

  1. Snijd de tonijn in blokjes van ca ½ cm en breng op smaak met peper en zout.
  2. Marineer deze in de olijfolie.

Wortel

Schil en kook de wortel in water met zout gaar en maak er een stevige , gladde puree van. Laat afkoelen.

Limoenroom

Klop de room stijf met enkele druppels limoensap en geef er ten slotte een flinke draai witte peper over.

PRESENTATIE

  1. Breng een laagje tonijn aan op de puree en doe daar een laagje room op. Sluit af met een laagje wortelpuree.
  2. Garneer af met een blaadje peterselie.
AFDRUKKEN

Menu januari 2020

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.