Bavette van de BBQ Marrakesh style met 3 zomerse salades

HOOFDGERECHT
AUGUSTUS 2020
12
4/5

INGREDIENTEN

Hangop

1 ltrTurkse yoghurt

Marinade

15 grkorianderzaad
15 grkomijnzaad
6 grkurkuma
50 grzwarte peperkorrels
18 grzeezout
150 grui, gesnipperd
2 tnknoflook
50 grgemberpoeder
15 grrode peper, gesnipperd
45 grmangochutney
6 grknoflookpoeder
45 grolijfolie
90 grTurkse yoghurt

Bavette

1.800 grbavette
150 gramandelen
150 grpistache noten

Salsa

1 strode ui
1 stlimoen
1/4bosje koriander
5 sttomaten
1 stkleine komkommer
 olijfolie
 peper en zout, naar smaak

BEREIDING

Hangop

Giet de Turkse yoghurt op een – met een nat gemaakte (thee)doek bedekte – vergiet en laat zo lang mogelijk uitlekken.

Marinade

  1. Verwarm het koriander en komijnzaad in een kleine droge pan tot deze begint te geuren. Roer de kurkuma erdoor, doe direct in een vijzel en wrijf tot poeder.
  2. Voeg de zwarte peperkorrels en zeezout toe en vijzel deze ook fijn.
  3. Doe nu de ui, knoflook, gemberpoeder, rode peper en mangochutney, samen met de gevijzelde specerijen, de knoflookpoeder en olijfolie in een smalle hoge beker en pureer met een staafmixer tot pasta.
  4. Roer vervolgens de yoghurt erdoor.

Bavette

  1. Snij het vlees haaks op de draad in porties van 150 gr.
  2. Wrijf het goed in met de marinade en laat zo lang mogelijk intrekken in de koelkast.
  3. Hak de noten fijn en zet weg, de bavet wordt voor het grillen op de BBQ hiermee ingerold.

Salsa

  1. Verwijder de zaadlijsten in de tomaat en komkommer, snij de tomaten, komkommer en ui brunoise en meng door elkaar.
  2. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout en fijn geraspte limoenschil en sap naar smaak.

AFWERKING

  1. Steek de BBQ aan en warm op tot ca. 270 graden C. Leg er het gietijzeren rooster op.
  2. Rol het gemarineerde vlees door het notenmengsel.
  3. Leg het vlees op het rooster van de BBQ en sluit het deksel en grill ca. 7 minuten, keer regelmatig zodat de noten niet verbranden.
  4. Neem het vlees van de BBQ, leg op een schaal en leg er losjes aluminiumfolie overheen en laat rusten. (eventueel in een oven op 50 ̊C).

PRESENTATIE

  1. Snijdt het vlees op de draad in mooie plakjes en schep er een quenelle hangop naast.
  2. Leg een gebogen streep salsa langs de buitenrand van de spiegel van het bord.
  3. Garneer met wat gesnipperde koriander .
  4. Dien gelijk op met de drie zomerse BBQ salades.
AFDRUKKEN

Menu augustus 2020

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.