Haring met aardappelmosterdsalade, appel en granité van zilveruitjes

AMUSE
DECEMBER 2019
12
4.5/5

INGREDIENTEN

4 staardappelen, geschild
8 elcrème fraîche
2mespunten fijne mosterd
2mespunten grove mosterd
1/2potje (ca 330 gr) zoetzure zilveruitjes
2 stsjalotten, fijngesneden
1 stappel
3 stharingen
 sushi azijn

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen in kleine blokjes en kook ze in zout water net gaar.
  2. Meng de crème fraîche, fijne en grove mosterd, 2 el vocht van de zilveruitjes en de sjalot, en meng dit door de aardappelblokjes. Breng op smaak met sushi-azijn.
  3. Maak vervolgens de aardappelblokjes wat kleiner.
  4. Giet het resterende vocht van de zilveruitjes af en zet in de vriezer. Roer af en toe, totdat er granité (schaafijs) is ontstaan.
  5. Snij de (ongeschilde) appel in vieren, haal het klokhuis eruit en snijd de partjes in dunne plakjes.
  6. Fileer de haringen (indien nodig) en snij ze in kleine brokjes.

Koriandersaus

Doe de ingrediënten voor de koriandersaus in de blender (koriander, knoflook, rozijnen, groene pepers en citroensap). Pureer dit tot een gladde puree en breng op smaak met een beetje zout.

PRESENTATIE

  1. Zet een steker op elk bord. Begin met de gesneden haring, schep er wat aardappelsalade op.
  2. Zet appelplakjes op de aardappelsalade en leg er wat granité en een zilveruitje op.
AFDRUKKEN

Menu december 2019

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.