Tartaar van kalfshaas met groenten piccalilly

VOORGERECHT
OKTOBER 2019
12
/5

INGREDIENTEN

Basis groenten voor de Piccalilly

100 grbospeentjes, in blokjes van 5 x 5 mm
100 grrettich, in blokjes van 5 x 5 mm
200 grbloemkool, in kleine roosjes
100 grkomkommer, in blokjes van 5 x 5 mm
 (zonder zaadlijsten)
100 graugurk blokjes van 5 x 5 mm
100 grkleine zoetzure zilveruitjes
 (in vieren gesneden)

Afwerken van de piccalilly

3 dlkippenbouillon (van tablet)
2 elolijfolie
2 stkleine uien, in blokjes van 5 x 5 mm
2 tnknoflook, fijngesneden
1 a 2 tlkerriepoeder (naar eigen smaak)
2 tlkurkuma
4 elbloem
2 tlmosterd
2 elwitte wijnazijn
Tartaar van kalfshaas
480 gr verse kalfshaas, zeer fijn gesneden
2 tl mosterd
2 st eidooier – van verse eieren
50 gr (blad)peterselie, fijngesneden
peper en zout

BEREIDING

Basis voor de piccalilly

  1. Breng wat water aan de kook en kook de blokjes bospeen gedurende 2 minuten.
    Spoel af met koud water om het kookproces te stoppen.
  2. Doe hetzelfde met de rettich gedurende 2 minuten.
  3. Vervolgens de kleine bloemkoolroosjes gedurende 1 minuut koken.
  4. De komkommer-blokjes gebruiken we rauw.
  5. De zoetzure augurken in mooie brunoise snijden.
  6. De zilveruitjes in vieren snijden.
  7. Meng alle groenten door elkaar.

Afwerken van de piccalilly

  1. Kook 3 dl. water met het koppenbouillonblokje tot een bouillon.
  2. Neem een steelpannetje en verhit de olie en fruit hierin de knoflook en de ui, bestrooi met de afgestreken theelepels kerriepoeder, kurkuma en afgestreken eetlepels bloem.
  3. Roer de bouillon erbij, breng aan de kook, roer glad en laat afkoelen.
  4. Breng op smaak met 2 theelepels mosterd en azijn en meng alle groenten erdoor.
  5. Zet tot gebruik afgedekt in de koeling.

Tartaar van kalfshaas

  1. Snijd het kalfsvlees met een scherp mes tot een fijne tartaar.
  2. Meng het kalfsvlees met 3 theelepels mosterd, de eidooiers en zout en peper naar smaak.

PRESENTATIE

  1. Maak van de tartaar een torentje op een bord. Gebruik daarvoor een kookring van 6 cm doorsnede. Leg daarop de groenten-piccalilly 
  2. Bestrooi royaal met peterselie.
AFDRUKKEN

Menu oktober 2019

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.