Soep van waterkers en rozenwater

TUSSENGERECHT
NOVEMBER 2018
12
/5

INGREDIENTEN

6 st middelgrote wortelen (750 g in totaal),
in blokjes van 2 cm
9 el olijfolie
2,5 el ras-el-hanout
720 gr gekookte kikkererwten, vers of uit blik
3 st middelgrote uien, in dunne ringen
45 gr verse gemberwortel, fijngehakt
18 dl groentebouillon
600 gr waterkers
300 gr spinazie, gewassen
6 tl fijne kristalsuiker
3 tl rozenwater
zout
Griekse yoghurt, voor erbij ( naar keuze)
Koriandersaus
120 gr koriander, met steeltjes fijngehakt
2 el rozijnen, geweekt in warm water
3 tn knoflook
1 tl venkelzaad
4 groene pepers, zaadjes en zaadlijsten verwijderd
1 buisje / plukje saffraan
1 citroen, uitgeperst
PRESENTATIE
60 gr zwarte haringkaviaar
12 gr paprikapoeder,  mild
6 st takjes dille
12 st blaadjes groene sla

BEREIDING

  1. Verhit de oven tot 220 °C.
  2. Meng de wortelblokjes met 3 eetlepels olijfolie, de ras-el-hanout, kaneel en een flinke mespunt zout en verdeel dit op een met bakpapier beklede braadslee. Zet hem 15 minuten in de oven, roer dan de helft van de kikkererwten erdoor en rooster alles nog 10 minuten tot de wortelen bijna gaar zijn, maar nog iets beet hebben.
  3. Doe ondertussen de uien en de gember in een grote pan. Bak ze met de overgebleven olie 10 minuten op halfhoog vuur tot de ui gaar en goudbruin is.
  4. Voeg de overgebleven kikkererwten met bouillon, waterkers, spinazie,
    suiker en een theelepel zout toe, roer alles door elkaar en breng het aan de kook. Laat de soep een minuut of twee koken tot de bladgroenten zijn geslonken.
  5. Pureer de soep in porties in een foodprocessor glad. Roer het rozenwater erdoor en ook nog een beetje extra zout of rozenwater naar eigen smaak. Zet de pan opzij tot de wortelblokjes en kikkererwten gaar zijn en verwarm hem voor het serveren.

PRESENTATIE

Schep de soep in diepe borden en zet op elke portie soep een schep wortel-kikkererwtenmix en als u wilt ook nog 2 theelepels yoghurt.
AFDRUKKEN

Menu november 2018

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.