Rauw gebakken asperges met kalfskop en mosterdvinaigrette

TUSSENGERECHT
MEI 2018
12
4/5

INGREDIENTEN

Asperges

8 stasperges. geschild
 olie
Kalfskop
kalfswang
Vinaigrette
1st eidooier
1 tl graanmosterd
2 dl druivenpitolie
2 el Chardonnay-azijn

Tuille

100 grboter, gesmolten
100 greiwit
100 grbloem
15 grsuiker
20 grazijn
6 gr ras el hanout
 zout

BEREIDING

Asperges

Bak de rauwe asperges in een pan met een beetje olie beetgaar.

Kalfskop

Snijd hiervan 4 mooie stukken en verwarm deze licht in de oven.

Vinaigrette

Meng de eidooier met de mosterd en bereid verder als een mayonaise.

Tuille

Klop de eiwitten stijf met de overige ingrediënten en smeer dun uit op een siliconen matje. Bak af in een voorverwarmde oven van 180 ˚C

PRESENTATIE

  1. Serveer de asperges op de kalfskop op een bord.
  2. Garneer met een takje cress en een tuille.
  3. Druppel wat vinaigrette op het bord.
AFDRUKKEN

Menu mei 2018

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.