Bladerdeegbriesje gevuld met mousse van kalfszwezerik

VOORGERECHT
FEBRUARI 2018
12
3.5/5

INGREDIENTEN

600 grkalfszwezerik
150 grchampignons
100 grsjalotten
2 grkerrie
4blaadjes gelatine
3,5 dlkookroom
3,5 dlslagroom

PRESENTATIE

 frise en veldsla
 Roomse kervel

BEREIDING

Mousse

  1. kalfszwezerik in blokjes snijden en aanzweten in boter.
  2. Champignons in plakjes snijden en toevoegen.
  3. Sjalotje snipperen en toevoegen aan de kalfszwezerik.
  4. Tijm , laurier en mespuntje kerrie erbij en 
    afblussen met sherry. Room erbij en opkoken. Van het vuur als het kookt, vervolgens de gelatine toevoegen en cutteren tot een gladde massa.
  5. Op ijs hangend maken en dan de half geslagen room er onderdoor spatelen.
  6. In vorm gieten.

bladerdeegbriesjes

  1. Steek per persoon 3 rondjes uit het bladerdeeg.
  2. Strijk deze af met eidooier dat met een beetje water goed is losgeklopt.
  3. Bak ca. 10 minuten af in een voorverwarmde oven van 180 graden C.

PRESENTATIE

  1. Snijd de briesjes in de lengte doormidden en vul ze met de mousse van zwezerik.
  2. Maak een salade van frise en veldsla en plaats deze in het midden van het bord.
  3. Zet de briesjes er tegenaan en garneer met roomse kervel.
AFDRUKKEN

Menu februari 2018

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.