Flensjestaart met ambachtelijke banketbakkersroom en sinaasappelsaus

NAGERECHT
FEBRUARI 2018
12
4/5

INGREDIENTEN

Banketbakkersroom

500 grmelk
6 steidooiers
125 grkristalsuiker
40 grmaïzena

Flensjes

250 grbloem
60 grpoedersuiker
5 dlmelk
6 steieren
80 grolie
80 grgesmolten boter
3 dlslagroom
50 grsuiker

Sinaasappelsaus

400 grsuiker
50 mlGrand Marnier
3 dljus d’orange
  
  
  
  

BEREIDING

Banketbakkersroom

  1. Breng 3/4 van de melk met vanillestokje aan de kook.
  2. Roer 1/4 van de melk samen met de dooiers, maïzena en de suiker los.
  3. Als de melk begint te koken dan het papje van de dooiers toevoegen en onder voortdurend roeren top matig vuur tot deze vla dikte heeft .
  4. Koel de massa op ijswater terug.

Flensjes

  1. Bloem en suiker bij elkaar in de bekken doen, langzaam de melk met de eieren toevoegen daarna de olie en de gesmolten boter.
    Roer dit goed glad met een garde en laat rusten eventueel een scheutje Grand Marnier toevoegen.
  2. Bak de flensjes goud bruin in een tefalpan en preparreer een taartring met bakpapier. Plaats hierop een uitgestoken flensje en daarop een laagje banketbakkersroom.
    Herhaal dit totdat de taart hoog genoeg is (2/3 van de vorm) en laat de taart opstijven in de koeling.
  3. Klop licht gezoete slagroom en bedek de bovenkant hiermee en strijk glad.
  4. Garneer met gebruineerde amandelen.

Sinaasappelsaus

Karamelliseer de suiker in een pan door deze met wat water aan de kook te brengen, blus de karamel af met Grand Marnier, voeg de jus d’orange toe. Laat inkoken tot sausdikte en serveer deze er warm bij.

PRESENTATIE

  1. Plaats een puntje van de taart op het bord en serveer de saus er naast.
  2. Garneer eventueel met mint.
AFDRUKKEN

Menu februari 2018

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.