Gegrilde watermeloen met gin-tonic granité

AMUSE
SEPTEMBER 2017
12
4.5/5

INGREDIENTEN

1watermeloen
900 mltonic
300 grsuiker
450 mlgin
12takjes munt

BEREIDING

  1. Snijd twee mooie plakken van ca. 2 cm dik uit het middelste gedeelte van de meloen. Verpak in vershoudfolie en bewaar in de koelkast.
  2. Verwijder de schil van het overige gedeelte en snijd het vruchtvlees in stukken. Weeg 900 gram af voor de granité.
  3. Verwarm 300 ml van de tonic met de suiker in een pannetje tot de suiker is opgelost.
  4. Doe het mengsel in een blender of keukenmachine, voeg de 900 gram watermeloen, de resterende tonic, de gin en 30 grote blaadjes munt toe en draai glad.
  5. Schenk de massa door een zeef in een pan en zet in de diepvries.
  6. Roer het mengsel na 3 uur door om te voorkomen dat het ijs gaat kristalliseren. Laat nog minstens 3 uur in de diepvries staan.

PRESENTATIE

  1. Schenk de granité in een klein glaasje.
  2. serveer er de watermeloen bij.
AFDRUKKEN

Menu september 2017

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.