Runderentrecôte met asperges, aardappelgratin en romige tuinkruidensaus

HOOFDGERECHT
JULI 2017
12
4.5/5

INGREDIENTEN

Asperges

24 stasperges
 groentebouillon
 zout en peper
  

Tuinkruidensaus

1bosje bieslook
1bosje kervel
1bosje peterselie
1bosje waterkers
9 dlslagroom
9 dlmelk
3 dlgroentebouillon
 zout en peper

Aardappelgratin

18 stvastkokende aardappelen, in dikke schijven
2 dlslagroom
1 tlknoflookolie
 geraspte Parmezaanse kaas
 zout

Spaanse runderentrecôte

 Spaanse runderentrecôte, per persoon twee dikke plakken van 1cm
 olijfolie

BEREIDING

Asperges

Schil de asperges en snijd het onderste harde stuk er af. Doe de asperges in een kookzakje met een beetje groentebouillon, zout en peper. Trek het kookzakje vacuüm en gaar het 45 minuten in de roner op 85 0c. Koel het zakje daarna goed. De asperges zijn nu klaar voor gebruik.

Tuinkruidensaus

  1. Blancheer de 4 kruidensoorten heel kort en doe ze daarna direct in koud water.
  2. Breng de room, melk en bouillon in een pan aan de kook, voeg de kruiden toe en laat het geheel een half uur trekken.
  3. Pureer het mengsel in een blender, zeef het en breng op smaak met peper en zout.

Aardappelgratin

  1. Verhit de oven tot 180 graden.
  2. Blancheer de schijven aardappel In water met zout tot de aardappelen beetgaar zijn.
  3. Kook de room in totdat hij dik is. Voeg op het laatst een beetje knoflookolie toe.
  4. Leg voor het opmaken van de borden per persoon vijf aardappelschijven dakpansgewijs in een schaal, giet de room erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Zet de aardappelschijven ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven.

Spaanse runderentrecôte

  1. Schroei de plakken entrecôte in een braadpan in olijfolie dicht.
  2. Leg de entrecôtes op een schaal en houd het warm, laat het vlees minimaal een half uur rusten.
  3. Snijd voordat de borden worden opgemaakt, het vet er af en bak het uit.
  4. Zet het vlees met het vet in de oven bij de aardappelgratin.
  5. Snijd het tot slot in kleinere plakken.

PRESENTATIE

  1. Leg 3 plakjes entrecôte op een bord.
  2. Leg er 2 a 3 plakjes aardappel en de asperges bij.
  3. Dresseer met de tuinkruidensaus.
AFDRUKKEN

Menu juli 2017

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.