Vis Cambodja met aardappelkoekje en 'garnalen'spinazie

HOOFDGERECHT
MAART 2017
12
/5

INGREDIENTEN

Vis Cambodja

12 strode mul filets
2,5 stlimoen
0,5bosje munt
0,5bosje koriander
1bosje Thaise basilicum
1,5 stchilipeper
4 cmgember
2 stcitroengras
3 tnknoflook
 olie
 peper en zout
  
 Extra
 grillpan

Aardappelkoekje

800 graardappelen, vastkokend
2,5 stui
2,5 strode paprika
1,5 elpaprikapoeder
1,5 elkerriepoeder
 arachideolie
 peper en zout
  
 Extra
 RVS ring Ø6cm
 tonicstamper
 bakpapier

‘Garnalen’spinazie

600 grgewassen spinazie
160 grHollands garnaaltjes
2 tnknoflook
1,5 elsesamzaad
 sesamolie
 peper en zout
PRESENTATIE
60 gr zwarte haringkaviaar
12 gr paprikapoeder,  mild
6 st takjes dille
12 st blaadjes groene sla

BEREIDING

Vis Cambodja

  1. Hak de munt, koriander en basilicum grof.
  2. Hak het teentje knoflook en de chilipeper (zonder pitjes) fijn.
  3. Maal het zachtere deel van het citroengras tot pasta.
  4. Rasp de gember.
  5. Meng de peper, zout, chilipeper, zeste van limoen, grof gehakte kruiden, gember, wat olie en citroengraspasta.
  6. Wrijf de vleeskant van de visfilets in met dit mengsel en laat marineren tot het tijd is te bakken.
  7. Voordat je gaat bakken, het kruidenmengsel verwijderen en bewaren!
  8. Bak de vis op de huid in een grillpan met olie.
  9. Leg de filets daarna op een bakplaat en verdeel het kruidenmengsel er weer over en laat deze even nagaren in de oven op ± 150°C.

Aardappelkoekje

  1. Verwarm de oven op 160°C.
  2. Schil de aardappelen en de uien en rasp deze in de keukenmachine en laat uitlekken in een zeef. Rasp ook de paprika en meng alle ingrediënten door elkaar.
  3. Vorm in een metalen ring 15 ronde koeken (= 1 pp) van ± 1 cm dik (goed aandrukken).
  4. Bak in een hete pan met arachideolie de aardappelkoekjes aan beide kanten mooi bruin.
  5. Haal de koekjes uit de pan en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat en plaats gedurende 45 minuten in de oven.

Garnalen’spinazie

  1. Pel de knoflook en snijd deze fijn
  2. Bak de garnaaltjes met de knoflook in de sesamolie kort en snel gaar.
  3. Voeg de gewassen spinazie toe en roerbak deze kort gaar. (niet te lang zodat de bladeren nog mooi blijven). Breng op smaak met peter en zout.
  4. Bak het sesamzaad in een hete droge pan kort bruin en roer deze door de spinazie.

PRESENTATIE

  1. Leg een bedje van spinazie in het midden op een bord.
  2. Leg daarop een aardappelkoekje en daar weer de visfilet op.
  3. Garneer met een beetje marinade.
AFDRUKKEN

Menu maart 2017

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.