Vissoep met zoete aardappel

TUSSENGERECHT
MAART 2017
12
/5

INGREDIENTEN

Visbouillon (basisrecept)

15 grboter
1 kgvisgraten en resten
1 stui
1 stwortel
1 stprei
2 dldroge witte wijn
5 ltrwater
6 stpeperkorrels
4takjes peterselie
  
 Extra
 neteldoek

Vissoep

1 stkleine ui
175 grzoete aardappel, geschild en in blokjes
175 grwitvis, zonder vel en graten
50 grwortel, fijn gehakt
1 tloregano, gehakt
0,5 tlkaneelpoeder
1,5 ltrvisbouillon (basisrecept)
0,75 dlroom
PRESENTATIE
2 el peterselie, gehakt

BEREIDING

Visbouillon (basisrecept)

  1. Verhit de boter en voeg de stukken vis toe. Laat die 3 min. bakken en voeg daarna de groenten, wijn, water en kruiden toe. Breng alles langzaam aan de kook en schep het schuim geregeld eraf.
  2. Laat de bouillon 20 min. trekken en giet hem daarna door een met een natte doek bedekte zeef.

Vissoep

  1. Doe de vis, aardappelblokjes, wortel, kaneel en de helft van de bouillon in een pan. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken of tot de aardappel gaar is.
  2. Pureer met de staafmixer glad.
    Voeg dan de rest van de bouillon toe laat nog even warmen.
  3. Draai het vuur laag en giet de room erbij. De soep mag niet meer koken.

PRESENTATIE

Verdeel over de kopjes of bordjes en garneer met de peterselie.

AFDRUKKEN

Menu maart 2017

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.