Gegrild Vietnamees buikspek met rijstnoedels op een bedje van sla

VOORGERECHT
JANUARI 2017
12
/5

INGREDIENTEN

750 grvarkensbuik, zonder zwoerd
60 mlwater
125 grsuiker
125 mlnuoc mam (vissaus)
3 grversgemalen zwarte peper
15 mlzonnebloemolie
150 grgedroogde rijstnoedels

PRESENTATIE

2kroppen kropsla, de binnenste bladeren
 koriander
 munt

BEREIDING

  1. Verwijder de bovenste laag vet van het vlees en snijd de rest in hele dunne plakken. Snijd vervolgens deze dunne plakken in kleine stukjes (ong. 3cm bij 3cm).
  2. Breng water en suiker aan de kook, laat ongeveer 10 minuten koken tot je een donkere karamel hebt en haal van het vuur. Pas op dat je niet gaat roeren, dan krijg je klontjes in je karamel.
  3. Voeg de vissaus toe (voorzichtig, dit kan door de hete karamel erg gaan spetteren), en laat al roerende nog even opkoken totdat je een gladde saus hebt.
  4. Laat volledig afkoelen door de marinade even in een blauwe braadslede te gieten (veel oppervlak=snel koud) en vijzel de peper en voeg deze toe.
  5. Meng de marinade met de stukjes vlees en laat even marineren.
  6. Bak de varkenslapjes 2 minuten aan beide kanten in een koekenpan met een antiaanbaklaag.
  7. Kook de rijstnoedels volgens de instructies op het pak. à la minute.
  8. Verwarm het vlees in de oven

PRESENTATIE

  1. Serveer het vlees op een bedje van kropsla, rijstnoedels en de groene kruiden.
AFDRUKKEN

Menu januari 2017

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.