Garnalen-paddenstoelenravioli in truffelroomsaus

VOORGERECHT
OKTOBER 2016
30
/5

INGREDIENTEN

Vulling

10sjalotten
750 grshiitake
10 elbroodkruim
10 tlverse salie
5 elverse basilicum
5 elverse kervel
30gamba’s

Ravioli

30vellen verse pasta

Truffelroomsaus

7,5 dlkippenfond
3 tnknoflook
3takjes rozemarijn
8 dlslagroom
 scheutje truffelolie
3potjes truffels

PRESENTATIE

300 grParmezaanse kaas
 basilicumblaadjes
 schijfjes zwarte truffel

BEREIDING

Vulling

  1. Fruit de fijngehakte sjalotten in wat olie glazig.
  2. Voeg de klein gehakte paddenstoelen toe. Bak de paddenstoelen op een matig vuur tot al het vocht is verdampt. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en meng met het broodkruim en de fijngehakte kruiden.
  3. Roer wat olijfolie door de vulling om het geheel te binden. Laat de massa afkoelen.
  4. Snij de rauwe garnalen in stukjes en meng ze door het afgekoelde paddenstoelen mengsel.

Ravioli

  1. Steek 30 rondjes uit, (of 2 x 30 in kleinere vorm) met dezelfde diameter als de ravioli vormmaker.
  2. Bestrooi vooraf de pasta met wat bloem om plakken te voorkomen.
  3. Leg in het midden van elk plakje een beetje vulling. Bestrijk de rand met los geklopt ei en vouw de pasta dubbel met de ravioli vormmaker. 

Truffelroomsaus

  1. Kook de fond met de knoflook en de rozemarijn op een hoog vuur tot hij stroperig is. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen.
  2. Haal het takje rozemarijn uit de pan, roer de saus met een staafmixer glad.
  3. Voeg de room toe en laat de saus ca. 5 min. zachtjes sudderen.
  4. Neem de pan van het vuur, voeg nu de truffelolie en de fijngehakte truffel toe.
  5. Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper. Indien de saus te dun is iets binden met aardappelzetmeel of maïzena.

AFWERKING EN PRESENTATIE

  1. Gaar de ravioli in een grote pan (water tegen de kook aan, voldoende water met zout ca. 6 tot 8 minuten).
    Neem ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze nog even uitlekken, breng ze voor het serveren weer op temperatuur door ze even in een beetje warme room door te garen en verdeel ze vervolgens over de warme borden.
  2. Schep de truffelroomsaus over de ravioli en garneer het gerecht met schaafsel van Parmezaanse kaas, basilicum en schijfjes zwarte truffel.
AFDRUKKEN

Menu oktober 2016

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.