Hamburger Rossini

TUSSENGERECHT
JUNI 2016
14
/5

INGREDIENTEN

Hamburgers

900 grBlack Angus rundergehakt
150 grplatte peterselie
1,5 eljeneverbessen
1,5 elvenkelzaad
3 elzwarte peper, vers gemalen
1,5 elchilivlokken
5 elzeezout, fijn
Uien
3 st grote rode uien
2 st sjalotten
3 el bruine suiker
150 ml rode wijnazijn

AFWERKING EN PRESENTATIE

14 stkleine broodjes (zwart)
1 steikenbladsla
4plakken ganzenlever
1potje truffel op olie
4 sttomaten
7plakken Iberico-bacon
 crema balsamico (vijgen)
 olijfolie

BEREIDING

Hamburgers

  1. Barbecue voorbereiden op direct grillen (heet).
  2. Peterselie fijnsnijden; jeneverbessen, venkelzaad, peper, chili en zout in vijzel fijnmaken.
  3. Geheel vermengen met rundergehakt. In 12 gelijke delen verdelen en hamburgers vormen. Laten aanvriezen in folie in de vriezer.

Uien

  1. Uien en sjalotten schoonmaken en in ringen snijden.
  2. Suiker karamelliseren, daarna rode wijnazijn er doorheen roeren op laag vuur. Daarna uien doorheen roeren en uien op 180 graden in oven een kwartier laten garen.

AFWERKING EN PRESENTATIE

  1. Sla schoonmaken, tomaten afspoelen en in dunne plakken snijden. Bacon in weinig olie knapperig bakken en op keukenpapier laten uitlekken.
  2. Broodjes opensnijden en kort roosteren.
  3. Hamburgers op barbecue grillen.
  4. Broodjes opbouwen, sla, tomaat, spek, hamburger, ganzenlever, ui, crema, truffel.
AFDRUKKEN

Menu juni 2016

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.