Asperge-palingtaartje met doperwtencrème op een bodem van roggebrood

VOORGERECHT
APRIL 2016
12
/5

INGREDIENTEN

 Roggebrood
1Zak diepvries erwten
12 elcrème fraiche
12files gerookte paling
12asperges
1buisje / plukje saffraan
100 grpistachenootjes
 zout en peper

BEREIDING

  1. Kook de erwten in een pannetje met water tot ze gaar zijn. Giet af en houd een paar erwten ter garnering apart.
  2. Kook de asperges tot ze gaar zijn en snijd vervolgens in smalle repen (bijvoorbeeld met een dunschiller).
  3. Pureer de doperwten samen met een flinke lepel crème fraiche en breng op smaak met peper en zout.

PRESENTATIE

  1. Verbrokkel het roggebrood tot je korrels hebt.
  2. Neem een bord en weef als het ware de aspergerepen door elkaar. Zodat je een leuk ruitpatroon krijgt.
  3. Neem een kookring en vorm te midden van het bord een bodempje van roggebrood.
    Laat de ring staan en rol de paling erin op.
  4. Verwijder voorzichtig de ring en schep een flinke lepel doperwtencrème op de paling.
  5. Garneer met wat losse erwten en breng eventueel extra op smaak met peper en zout
AFDRUKKEN

Menu april 2016

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.