Aspergesoep met Hollandse garnaaltjes

TUSSENGERECHT
APRIL 2016
12
/5

INGREDIENTEN

750 gr soepasperges
0,35 ltr room
700 ml gevogelte bouillon (ingekookt)
150 gr Hollandse garnalen
400 ml kippen- of groentebouillon
truffeltapenade
zout

BEREIDING

  1. Maak van de soepasperges met 700 ml water een bouillon. Laat +/- een half uur treken en passeer. Bewaar de asperges apart.
  2. Breng de aspergebouillon, gevogeltebouillon en room aan de kook en laat tot de helft reduceren, breng het geheel op smaak.
  3. Gare asperges pureren en vervolgens door zeef wrijven en aan de soep toevoegen
  4. Op smaak brengen met peper en zout
  5. Spoel de garnalen, droog ze en bestrooi ze met een beetje zout.

PRESENTATIE

  1. Verdeel de garnaaltjes en +/- ¼ theelepel truffeltapenade in voorverwarmde kopjes.
  2. Schuim de soep goed op en verdeel het over de kopjes.
AFDRUKKEN

Menu april 2016

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.