Bavarois van asperges met gekonfijte asperges en mixed fruit

NAGERECHT
APRIL 2016
12
/5

INGREDIENTEN

350 grasperges
1vanillestokje
 bramen en blauwe bessen
 mint
2 dlmelk
5blaadjes gelatine
4eidooiers
300 grsuiker
25 grpoedersuiker
0,5 ltrslagroom
1 dlwater

BEREIDING

Bloemkool pistachepuree

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap het merg eruit en voeg zowel merg als stokje aan de melk en de asperge puree toe.
    Breng het geheel langzaam tegen de kook aan en laat dit mengsel minstens 10 minuten trekken op een laag vuur.
  2. Week de gelatine in koud water.
  3. Klop de dooiers met 100 gram suiker tot een dikke crème.
  4. Zeef de melk en klop deze door het dooiermengsel.
  5. Zet de crème op een pan met heet water en verwarm deze al roerende, au bain marie, tot het gebonden is.
    Los al roerende de goed uitgeknepen gelatine erin op.
  6. Plaats de kom in een schaal met ijswater en roer zo nu en dan, tot de crème lobbig wordt.
  7. Klop de slagroom met de poedersuiker op tot yoghurtdikte.
  8. Spatel zodra de crème lobbig wordt, de slagroom erdoor.
  9. Giet het mengsel in koude timbaaltjes of koffie kopjes.
    Let op: Laat in de koelkast opstijven in circa 4 uur.
  10. De resterende suiker licht verwarmen tot ze licht gekarameliseerd is.
  11. Voeg vervolgens het water erbij en doe daarna de rauwe geschilde, door de helft gesneden asperge erin . Ongeveer 12 minuten laten koken en af laten koelen.

PRESENTATIE

Stort de bavarois op een bord, garneer met de gekonfijte asperges en een toefje slagroom. En leg er wat mixed fruit bij.

Tip: Giet er wat vocht van de gekarameliseerde asperges overheen.

AFDRUKKEN

Menu april 2016

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.