Cappuccino van bier en grotchampignons, Hollandse garnalen en een kaasstengel

TUSSENGERECHT
MAART 2016
12
/5

INGREDIENTEN

Soep

700 grgrotchampignons
130 grboter
4flesjes Budels Capucijn
1,5 ltrgevogeltebouillon
 zout
 cayennepeper
9 dlroom
200 grHollandse garnalen
1bos kervel
 zout

Kaasstengels

4vellen bladerdeeg
200 grgeraspte Parmezaanse kaas

BEREIDING

Soep

  1. Maak de champignons schoon en stoof ze in de boter zonder te kleuren.
  2. Schep 1/6 deel van de champignons uit de pan en houdt ze apart.
    Voeg aan de rest de gevogeltebouillon en het bier toe. Laat het geheel inkoken tot de helft.
  3. Passeer de champignonbouillon door een zeef en voeg de room toe.
  4. Laat de soep nog eens 10 minuten trekken en breng op smaak.
  5. Spoel de garnalen met lauw water en bestrooi daarna met een klein beetje zout.

Kaasstengels

  1. Rol het bladerdeeg plat en snijd in repen.
  2. Strooi de Parmezaanse kaas over het bladerdeeg.
  3. Bak in de oven op 180 graden voor 8 minuten

PRESENTATIE

  1. Verwarm de apart gehouden champignons.
  2. Verdeel de champignons, de garnalen en de gesneden kervel over de soepkommen.
  3. Maak de soep schuimig met een staafmixer en giet de soep over de garnituur.
  4. Leg een takje kervel op de soep,
  5. Serveer met een kaasstengel.
AFDRUKKEN

Menu maart 2016

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.