Flan met ijs van Westmalle Tripel, honingbiergelei en een bierkletskop

NAGERECHT
MAART 2016
12
/5

INGREDIENTEN

Flan

5 dlWestmalle Tripel
1,4 dlmelk
100 grsuiker
5eieren
ijs
8 dl Westmalle Tripel
2 dl room
200 gr suiker
10 eidooiers
Gelei
2 flesjes Budels Honingbier
15 gr poedersuiker
5 blaadjes gelatine
Schuim
0,5 ltr Budels Honingbier
2 dl gelatine
15 gr gembersiroop

Bierkletskop

0,5 dlWestmalle Tripel
50 grboter
40 grbloem
100 grsuiker

BEREIDING

Flan

  1. Klop de suiker met ei los, melk en bier toevoegen en goed doorroeren.
  2. Verdeel in (dikke) glazen, doe ze half vol en gaar au bain marie in de oven op 95 graden, ongeveer 30 minuten.
    Controleer met een satéprikker of de flan gaar is.

ijs

  1. Maak de room en het bier warm.
  2. Klop de eierdooiers met de suiker wit en meng met de room/bier massa.
  3. Gaar de compositie langzaam en giet door een zeef.
  4. Afkoelen en tot ijs draaien.

Gelei

  1. Verwarm het honingbier zodat de alcohol verdampt, meng de suiker erdoor.
  2. Week de gelatine in koud water en laat oplossen in het warme bier.
  3. Giet de massa op een bakplaat en laat opstijven in de koeling.

Schuim

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Verwarm het bier zodat de alcohol verdampt, meng met de gembersiroop en los de gelatine erin op.
  3. Giet in een kiddespuit, draai er 2 patronen op en warm bewaren.

Bierkletskop

  1. Meng suiker, bier en boter.
  2. Roer de bloem door de massa en laat 1 uur rusten.
  3. Maak mooie dunne koekjes op een bakmatje en afbakken op 170 graden tot ze goudbruin zijn.

PRESENTATIE

  1. Vul het glas verder af met ijs, de uitgestoken gelei en als laatste aanvullen met schuim.
  2. Steek de kletskop in het gerecht.
AFDRUKKEN

Menu maart 2016

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.