Gebakken peren met chocoladesaus en blauwschimmelkaas

NAGERECHT
DECEMBER 2015
12
/5

INGREDIENTEN

12peren
3 elboter
1,5 elsuiker
1,5 dlwitte wijn
1,5 dlslagroom
225 grpure chocolade
300 grroquefort

BEREIDING

  1. Schil de peren, snij ze in parten en verwijder het klokhuis.
  2. Verhit 3 el boter in een pan. Voeg zodra de boter gesmolten is de peren toe.
  3. Voeg hierna de suiker, witte wijn en slagroom toe.
  4. Laat het mengsel tot de helft inkoken en voeg vervolgens 225 gr geraspte chocolade toe.
    Blijf constant doorroeren totdat de chocolade gesmolten is.

PRESENTATIE

  1. Schep de peren uit de pan en verdeel deze over de borden.
  2. Schenk de chocolade saus erover heen.
  3. Snij de roquefort in kleine blokjes en garneer over de peren.
AFDRUKKEN

Menu december 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.