Getruffeerde gevogeltebouillon met een dakje van bladerdeeg

TUSSENGERECHT
NOVEMBER 2015
12
/5

INGREDIENTEN

Gevogeltebouillon

1,75 ltrgevogelte bouillon (vlgs basisrecept)
1karkas van een soepkip
3 elolie
2uien
1wortel
1grote prei
50 grbloem
5 dldroge witte wijn
 zout en peper
Bladerdeegdakje
12 vellen bladerdeeg

AFWERKING & PRESENTATIE

1 dltruffelstukjes op truffeljus
2 dlcrème freche
50 greigeel
 zout

BEREIDING

Gevogeltebouillon

  1. Indien nodig, ontvet en zeef de bouillon.
  2. Hak het karkas in stukken van werkzame grootte.
  3. Verhit de olie in een pan en kleur hierin het karkas.
  4. Pel de ui, was de prei en maak de wortel schoon.
  5. Snijd de groentes in grove stukken. Voeg de groentes toe aan het karkas en laat alles nog 5 min zweten.
  6. Strooi er de bloem over en meng alles goed door elkaar.
  7. Giet de wijn en de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Laat de soep 1 uur trekken.
  8. Maak de wortel schoon en snijd deze tot een fijne julienne.
  9. Zeef de soep en voeg de wortel julienne toe. Zet de pan terug op het vuur en alles nog 10 min koken. Breng de soep op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.

Bladerdeegdakje

Rol het bladerdeeg wat uit zodat er rondjes uitgestoken kunnen worden welke rondom ca 2 cm groter zijn dan de bovenzijde van de soepkop. Steek deze rondjes eruit en laat het deeg 30 min op een koele plaats rusten.

AFWERKING & PRESENTATIE

  1. Warm de oven voor op 175 ᵒC.
  2. Klop het eigeel los met 2 el water.
  3. Zeef de truffelstukjes uit de truffeljus en verdeel de stukjes over 12 hete soepkoppen.
  4. Klop de crème freche en de truffeljus door de soep en verdeel de soep.
  5. Bestrijk de rand aan de buitenzijde van de soepkop met wat losgeklopt eigeel. Leg een rondje bladerdeeg op de rand en sla het deeg hierom heen. Druk het deeg stevig aan tegen de buitenzijde van de soepkop. Bestrijk de bovenzijde van het deeg voorzichtig met wat losgeklopt eigeel en strooi er wat zeezout over.
  6. Plaats de soepkoppen in de hete oven en laat het deeg in ca 10 tot 15 min opzwellen en kleuren. De soep is gereed op het moment dat het deeg gaar en goud van kleur is. Laat de ovendeur tijdens het bakken dicht.
AFDRUKKEN

Menu november 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.