Tartelette gevuld met kalfszwezerik en paddenstoelen

AMUSE
DECEMBER 2015
12
/5

INGREDIENTEN

300 grkalfszwezerik
0,6 ltrvleesbouillon (blokje)
12tartelettes
120 grpaddenstoelen
90 grvastkokende aardappels
2 elsjalotjes
0,5 elolijfolie
0,5 eldroge sherry

PRESENTATIE

2 elverse oregano

BEREIDING

  1. Leg de kalfszwezerik voor gebruik tenminste 2 uur in een grote pan met koud water waaraan azijn is toegevoegd.
  2. Breng de zwezerik daarna in wat koude bouillon aan de kook en blancheer ze hierin gedurende 10 minuten.
  3. Laat de zwezerik enigszins afkoelen en verwijder de vliezen.
  4. Plaats de zwezerik vervolgens ca 30 minuten tussen twee platte borden. Zet hierop een gewicht en laat de zwezerik zo volledig onder druk, afkoelen.
  5. Schil en snij de aardappel in vierkante blokjes van max. 0,5 cm.
  6. Schik en snipper de sjalotjes.
  7. Laat alles tegelijk, ca. 5 minuten zachtjes smoren in de olie.
  8. Snij de zwezerik in vierkante blokjes van max, 0,5 cm.
  9. Borstel de paddenstoelen schoon en verwijder deels de stelen. Snij ook de paddenstoelen in blokjes van max 0,5 cm.
  10. Voeg de blokjes zwezerik en de paddenstoelen bij het aardappelen/ui mengsel en breng het mengsel terug op temperatuur.
  11. Voegde sherry en de fonds toe en kook alles zachtjes door totdat de vulling gaar en zacht is. Proef af en breng zo nodig op smaak met wat peper en zout.
  12. Kook de tagliatelle in wat gezouten water “al dente”.

PRESENTATIE

  1. Vul de tartelettes met de vulling en versier het taartje met enkele sliertjes tagliatelle.
  2. Strooi er wat gehakte oregano over en serveer op een klein warm bord uit.
AFDRUKKEN

Menu december 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.