Kabeljauwfilets met bloemkool pistachepuree

VOORGERECHT
DECEMBER 2015
12
/5

INGREDIENTEN

12 zalmmoten
12 witte boterhammen
12 eieren
800 gr sperziebonen
18 zongedroogde tomaatjes
60 zwarte olijven
6 el kappertjes
21 el witte balsamicoazijn
3 dl olijfolie
3 el gehakte peterselie
3 tl suiker
18 dl zonnebloemolie
bloem
peper en zout
3 ltr ijswater

BEREIDING

  1. Verwijder de huid van de zalm. Snij vervolgens elke moot in drie stukken. Breng de zalm op smaak met peper en zout.
  2. Snij de korsten van het brood en hak het brood helemaal fijn.
    Leg het broodkruim in een diep bord of schaal.
  3. Strooi bloem in een diep bord of schaal.
  4. Doe van de eieren het eiwit in een kom en klop deze los.
    Bewaar de eierdooiers in een andere kom voor de saus.
  5. Haal de stukken zalm een voor een eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en als laatste door het broodkruim.
  6. Breng een pan met water aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en laat deze een minuut in het water staan.
    Schep de bonen uit het water en leg deze direct in het ijswater.
  7. Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukken en de olijven in fijne ringen, leg deze in een kom.
  8. Voeg de kappertjes, de helft van de balsamico-azijn, de olijfolie, peterselie en suiker toe en breng op smaak met zout en peper.
  9. Haal de boontjes uit het ijswater en laat deze uitlekken. Voeg de bonen toe aan het mengsel met de kappertjes.
  10. Voeg de rest van de balsamicoazijn toe bij de eidooiers en klop dit los. Maak op smaak met een beetje suiker, zout en peper.
    Klop het geheel stevig op met een garde en voeg beetje bij beetje 3 dl zonnebloemolie toe. Blijf de saus mengen totdat deze stevig is.
  11. Verhit een pan met een flinke laag zonnebloemolie. Dompel de zalm 1 minuut onder in de hete olie. Laat vervolgens uitlekken.

PRESENTATIE

  1. Verdeel de gemarineerde olijven, sperziebonen en zongedroogde tomaatjes over de borden.
  2. leg hierop de stukken zalm.
  3. Maak het bord af met een beetje geïmproviseerde saus.
AFDRUKKEN

Menu december 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.