Coquille met appel en een crumble van bloedworst

VOORGERECHT
DECEMBER 2019
12
4.5/5

Een gerecht van José Maréchal

INGREDIENTEN

12 st plakken bloedworst, 2 mm dikte
 1 el roomboter
4 st appels, Jona Gold
20 gr licht gezouten boter
 1 el fijne rietsuiker
 12 st Coquilles
 4 el olijfolie
zeezout (sel de Guérande)
zwart peper

BEREIDING

  1. Snijd de bloedworst op het snijmes en hang in een oven te drogen op 80 graden gedurende 1 uur. Verkruimel als ze droog zijn.
  2. Steek klokhuizen uit en snijd de appels op het snijmes in plakjes van 4 mm. Verhit de boter met de suiker op een laag vuur. Voeg appel toe, leg het deksel op de pan en laat 5-6 minuten sudderen op heel laag vuur. Laat het geheel afkoelen door snel in ijswater te leggen.
  3. Verhit vlak voor het serveren de olijfolie in een koekenpan en bak de coquilles in 1 minuut per kant goudbruin in de hete olie.

PRESENTATIE

  1. Leg een plakje appel op een bord en daarop de coquille. Strooi daaromheen de bloedworst en granaatappel.
  2. Maak af met peper en zout naar smaak.
AFDRUKKEN

Menu december 2019

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.