Visfrikandelletjes met wasabicrème en Hoisinsaus

VOORGERECHT
MAART 2019
12
3/5

INGREDIENTEN

Vis

450 grverse makreelfilet(niet gerookt)
450 grgepelde reuzegarnalen
9 elzoete ketjap
3 elvissaus
3 tlgeraspte gember
1,5 tlrode curry
9 elmaïzena
6 stlente-ui
3 steieren
3 elzonnebloemolie
3 stmiddelgrote ui

Wasabicrème

3 dlmayonaise
1,5 elwasabipasta
3 elgembersiroop

Hoisinsaus

3 dlHoisinsaus
9 elgezeefde chilisaus
1,5 eldonkere sojasaus
1,5 tllichte sojasaus
1,5 tlWorcestershire saus
3 tlsuiker

BEREIDING

Vis

  1. Zorg ervoor dat alle graatjes uit de makreelfilet verwijderd zijn en haal het vel van de filet. Draai de makreel (ijskoud) samen met de grote garnalen fijn in de keukenmachine.
  2. De lente-ui schoonmaken, wassen en in fijne ringetjes snijden. Alle overige ingrediënten en de gesneden lente-ui toevoegen aan het “gehakt”.
  3. Maak het keukenblad vrij en maak deze vochtig door met een vochtige doek er overheen te wrijven. Span 3 lagen vershoudfolie over het werkblad en druk deze goed aan.
  4. Spuit met een spuitzak het “gehakt” in repen(frikandellengte en –dikte) op de folie. Knip de folie los en rol de repen tot rolletjes in het plastic. Aan beide zijde ca 10 cm overhouden. Rol strak in en draai de uiteindes bij elkaar en leg in beide zijden een knoop.
  5. Verwarm water in een brede pan waar de rolletjes in passen tot 80 graden. Pocheer de rolletjes gaar en laat deze afkoelen.

Wasabicrème

Meng voor de wasabicrème alle ingrediënten tot een gladde saus.

Hoisinsaus

Verwarm voor de hoisinsaus de gezeefde chilisaus en los hierin de suiker op. Voeg de overige ingrediënten toe en meng tot een gladde saus.

AFWERKING EN PRESENTATIE

  1. Snijd de frikandel over de lengte een beetje in en snijd de uiteinden recht af. Frituur de frikandel in schone olie of frituurvet.
  2. Leg 2 frikandellen op een bord. Snipper de ui fijn en strooi deze in de lengte over de frikandel met een streep hoisinsaus en wasabicrème.
AFDRUKKEN

Menu maart 2019

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.