Soepje van spinazie | Spinazie met coquille | Spinaziesalade

TUSSENGERECHT
FEBRUARI 2017
12
/5

INGREDIENTEN

Soepje

500 grspinazie
4sjalotten
1 tnknoflook
1 stprei, alleen het wit
1 staardappel
1,5 ltrkippenbouillon
4sneetjes toastbrood
1pakje gerookte paling
1pakje kruidenboter

Spinazie met coquille

20 stverse coquille
500 grspinazie
2 tnknoflook
1sjalotje
 scheutje room
Spinaziesalade
250 gr verse jonge spinazie
1 zakje rode zurkel
1 zakje mosterdsla
3 st sinaasappel
1 pakje pijnboompitten
300 gr zachte geitenkaas
Vinaigrette
olijfolie
notenolie
chardonnay azijn
mosterd
pezo
PRESENTATIE
60 gr zwarte haringkaviaar
12 gr paprikapoeder,  mild
6 st takjes dille
12 st blaadjes groene sla

BEREIDING

Soepje

  1. Snij sjalot, prei, look en aardappel fijn en stoof in wat boter. Bevochtig met de kippenbouillon, laat nog eventjes koken en voeg daarna de spinazie toe. Na ca 5 minuten de soep fijn mixen en op smaak brengen.
  2. Snij de korsten van het toastbrood, rol plat en verdeel in 5 langwerpige stukjes.
  3. Bak af in de oven en bestrijk met de kruidenboter. Leg hierop een fijn gesneden stukje gerookte paling.
  4. Leg dit stukje brood voor de presentatie op de rand van de soepkom.
  5. Haal de nerven uit de spinazie, reinig en snipper look en sjalot fijn, stoof deze aan in wat boter en voeg spinazie toe. Kruiden met peper en zout en nootmuskaat.

Spinazie met coquille

  1. Mix een deel van de spinazie fijn, haal door een zeef en voeg een scheutje room toe.
  2. Giet alles in een espumafles en zet koud weg.
  3. Bak de coquille kort aan in hete boter en kruiden met peper en zout.

Spinaziesalade

  1. Rooster de pijnboompitten in een tefalpan zonder vetstof tot goudbruin. Laat op keukenpapier afkoelen.
  2. Snij de geitenkaas in fijne brunoise, het sinaasappel vruchtvlees (peller-à-vif) ook in brunoise.
  3. Maak de vinaigrette van alle ingrediënten en kruid af.
  4. Meng de fris gewassen spinazieblaadjes (nerven eruit halen) met de rode zurkel en de mosterdsla. Verdeel er een beetje sinaasappel, pijnboompitten en geitenkaas over en besprenkel met wat vinaigrette.

PRESENTATIE

  1. Plaats op een langwerpig bord links het soepkopje met daar bovenop het toastje.
  2. In het midden leg je een beetje gestoofde spinazie met daarop de gebakken coquille en spuit er een toefje espuma tegen.
  3. Rechts zet je een glaasje met de spinaziesalade.
AFDRUKKEN

Menu februari 2017

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.