Viskoekjes met sweet chili saus

AMUSE
JANUARI 2017
12
/5

INGREDIENTEN

Viskoekjes

750 grfilet van witte vis (in stukken)
1 tnknoflook
1ei
1 elnam pla (Thaise vissaus)
1groene peper
2bosuitjes
1limoen, alleen het rasp
 rijstolie (of zonnebloemolie)

 

Sweet chili saus

1rode peper
60 grsuiker
75 mlwater
60 mlrijstazijn
1 tlsambal
5 grgember
1 tnknoflook
1 tlmaizena
 zout en peper

BEREIDING

Viskoekjes

  1. Snij de vis in stukken en maal fijn in een keukenmachine samen met de geperste knoflook en ei.
  2. Breng op smaak met nam pla en groene peper.
  3. Snijd de bosui in ringetjes en meng met het limoenrasp met de hand door de vis puree.
  4. Vorm met natte handen balletjes van de vispuree ter grootte van een pingpongbal, die je vervolgens plat maakt als een klein hamburgertje.
    Zet daarvoor een bakje water op je werkbank en maak na elk koekje je handen weer nat.
  5. Doe de rijstolie (of zonnebloemolie) in een pannetje en zet op het vuur.
    Bak de viskoekjes in een beetje olie, 2 à 3 minuten aan iedere kant, tot ze goudbruin en gaar zijn en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Sweet chili saus

  1. Snijd de rode peper doormidden en haal de zaadlijsten en pitjes eruit. Snijd de peper in zo klein mogelijke blokjes.
  2. Rasp de gember en knoflook en doe samen met de gesneden peper in een steelpan.
  3. Doe het water, de azijn, de suiker en de helft van de sambal erbij en breng aan de kook. Laat het geheel 3 minuten doorkoken.
  4. Roer de maïzena los met wat water en voeg toe. Breng het geheel kort aan de kook. Als de saus is gebonden is, haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Proef de saus en voeg eventueel nog wat van de andere helft van de sambal toe.

PRESENTATIE

  1. Presenteer 2 viskoekjes op een bordje.
  2. Dresseer er de sweet chili saus bij.
AFDRUKKEN

Menu januari 2017

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.