Arancini – Gefrituurde risottoballetjes met mozzarella en zongedroogde tomaat

AMUSE
DECEMBER 2016
12
/5

INGREDIENTEN

Risotto
60 ml olijfolie
60 gr sjalot, gesnipperd
240 gr risottorijst (Arborio)
1,2 ltr groentebouillon
48 gr boter
96 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
Arancini
risotto (vlgs bovenstaand recept)
120 gr mozarella
60 gr zongedroogde tomaat op olie
2 eieren
120 gr panko
olie (om in te frituren)

BEREIDING

Risotto

  1. Snipper de sjalot en bak deze vervolgens zachtjes glazig in 30 ml olijfolie.
  2. Voeg de risotto rijst toe aan de sjalot en roer om totdat elk korreltje rijst is bedekt met olie.
  3. Verwarm de bouillon. Voeg 20% van de warme bouillon toe aan de risotto rijst, roer goed door en laat de rijst zachtjes pruttelen. Voeg iedere keer als de rijst te droog wordt wat bouillon toe en roer af en toe om. Na een kwartier zal je merken dat de rijst bijna gaar is en een beetje romig begint te worden.
  4. Voeg echt op het allerlaatste moment de boter en de helft van de Parmezaanse kaas en breng de risotto op smaak met zout en peper. Laat het geheel vervolgens afkoelen.

Arancini

  1. Verdeel de risottorijst in 24 gelijke porties, snijd de mozzarella in 48 stukjes en snijd de zongedroogde tomaat ook in 48 stukjes.
  2. Druk een portie risottorijst een beetje plat en vouw hier een stukje mozzarella en 2 stukjes tomaat in. Rol dit vervolgens tot een balletje.
  3. Klop het ei los en rol hier de balletjes door. Rol de balletjes daarna door de panko.
  4. Verhit een pan met voldoende olie tot 160ºC.
  5. Frituur de risottoballetjes enkele minuten totdat ze krokant en bruin zijn (niet meer dan 5 balletjes tegelijk).
  6. Laat de balletjes uitlekken op een stuk keukenpapier en serveer direct.

PRESENTATIE

  1. Serveer 2 balletjes per persoon
AFDRUKKEN

Menu december 2016

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.