Romige pastinaaksoep met een bedje van gember, appel en gerookte zalm

TUSSENGERECHT
NOVEMBER 2016
12
/5

INGREDIENTEN

1,5 kgpastinaak
4Granny Smith appels
2 elolijfolie
2grote ui, gesnipperd
5 cmverse gemberwortel, fijngehakt
2 ltrkippenbouillon
250 mlcrème fraîche
 zout en peper

Voor de garnering

1rode of groene appel
1 elcitroensap
150 grgerookte zalm, in reepjes
1klein bosje waterkers, dikke stelen verwijderd
 klein stukje verse gemberwortel
PRESENTATIE
60 gr zwarte haringkaviaar
12 gr paprikapoeder,  mild
6 st takjes dille
12 st blaadjes groene sla

BEREIDING

  1. Schil de pastinaken met een dunschiller en snij ze in blokjes.
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appels in blokjes.
  3. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 2-3 min op matig vuur.
  4. Voeg de blokjes pastinaak en appel toe en bak kort mee. Meng er de gember door en schenk de bouillon erbij.
  5. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat ca 20 min zachtjes koken tot de pastinaak en appels heel zacht zijn.
  6. Pureer de soep met een staafmixer en meng er de crème fraîche door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  7. Snij vlak voor het opdienen voor de garnering de appel in partjes en snij het klokhuis eruit. Snij elk partje in plakjes en vervolgens in lucifer dunne reepjes.
  8. Meng de appel in een schaaltje met het citroensap, de zalm en waterkers. Rasp er met een fijne rasp wat gemberwortel over.

PRESENTATIE

  1. Schenk de soep in een schenkkan.
  2. Schep wat van het zalmmengsel in een diep bord en serveer uit.
  3. Schenk aan tafel de soep in de borden.
AFDRUKKEN

Menu november 2016

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.