Gamba’s met bacon-vinaigrette

AMUSE 2
JUNI 2016
14
/5

INGREDIENTEN

42 stgrote gamba’s, ongepeld
42blaadjes basilicum
42plakken gerookte ontbijtspek
9 elsinaasappelmarmerlade
3 elsinaasappeljam
6 tlhoning
3 tlgeraspte mierikswortel
 peper en zout
  
 Extra
 42 satéprikkers, in water geweekt

BEREIDING

  1. Maak de sinaasappel-mierikswortel glaze door de sinaasappelmarmelade en sinaasappeljam in een pannetje te verwarmen tot deze dunner wordt. Voeg de honing, mierikswortel en zwarte peper toe en roer goed door.
  2. Bereid de BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 250 graden Celsius is bereikt. Olie het rooster lichtjes in.
  3. Pel de gamba’s maar laat de kop en staart zitten. Snijd met een mesje de rug van de gamba in en spoel onder koud water het darmkanaal eruit. Dep de gamba’s droog met keukenpapier en kruid ze licht met peper.
  4. Steek door iedere gamba vanaf de kop naar de staart een saté prikker. Leg op de rug van iedere gamba een blaadje basilicum en wikkel er een plak gerookt ontbijtspek omheen.
  5. Leg de gamba’s op het rooster van de BBQ en gril ze. Draai de spiesjes af en toe om tot het ontbijtspek krokant is en de gamba’s van binnen gaar zijn.
  6. Kwast de sinaasappel- mierikswortel glaze over de gamba’s en gril kort totdat de glaze is gekaramelliseerd.

PRESENTATIE

  1. Verwijder de satéprikkers en presenteer 2 gamba’s op een bordje.
AFDRUKKEN

Menu juni 2016

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.