King crab salade, yuzu kletskop en schuim

VOORGERECHT
september 2023
12
4.5/5

INGREDIENTEN

King crab salade

6gekookte king crab poten
3limoen
3 elmayonaise
3 elcrème fraîche
3Granny Smith appel
 scheut goede olijfolie
 peper en zout
Kletskop
75 ml grapefruitsap
1½ el yuzu sap
300 gr griessuiker
300 gr bruine suiker
375 gr gesmolten boter
180 gr bloem

Yuzu schuim

3 dlyuzu sap
3 dlvisfumet
90 grpro espuma
3 elhoning
 Gemalen witte peper en zout

PRESENTATIE

 Mustard Cress
 Vene Cress (of Atsina Cress)

BEREIDING

King crab salade

  1. Knip de krabpoten open en haal het vlees eruit.
  2. Meng in een kom de crème fraîche, de mayonaise en de rasp en het sap van de limoen. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  3. Spatel het krabvlees erdoor. Snijd de Granny Smith appel in mini brunoise en voeg dit bij het mengsel.

Kletskop

  1. Meng alle ingrediënten samen in een staande mixer m.b.v. een vlinder. Laat het beslag ±1 uur in de koelkast opstijven.
  2. Smeer het beslag m.b.v. een paletmes uit op een silicone matje in een rechthoekig sjabloon. Bak het geheel af gedurende ca. 5 min in de oven op 170° C.
  3. Rol het koekje vanuit de oven meteen op rond een buisje en laat afkoelen.

Yuzu schuim

Mix alle ingrediënten met een staafmixer en doe alles in een slagroomkidde en zet er 2 patronen op.

AFWERKING & PRESENTATIE

  1. Doe de king crab salade in een pvc-buisje. Vul het buisje tot iets meer dan de helft met de king crab salade en druk voorzichtig aan met een stampertje. Verwijder het buisje onder voortdurend en voorzichtig aandrukken met het stampertje.
  2. Schuif daarna langzaam de opgerolde kletskop eroverheen.
  3. Spuit tot aan de bovenkant vol met het schuim van Yuzu.
  4. Steek de cressen in het schuim en serveer meteen.
AFDRUKKEN

Menu september 2023

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.