Kerrie-bloemkoolsoep

VOORGERECHT
november 2024
12
3/5

INGREDIENTEN

1.200 g bloemkoolroosjes
2 el kerriepoeder
2 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
2 rode ui
4 teentjes knoflook
2 winterpeen
2 el kokosolie
2 ltr groentebouillon
2 blikjes kokosroom à 400 ml
400 g babyspinazie
PRESENTATIE
4 el avocado olie

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed eventueel een bakplaat met bakpapier.
  2. Leg de bloemkoolroosjes op de bakplaat.
  3. Meng de kerriepoeder, paprikapoeder en komijnpoeder met wat peper en zout en strooi over de bloemkool. Meng goed en verdeel de roosjes over de bakplaat.
  4. Rooster de bloemkool ca 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  5. Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Schil de winterpeen en snijd deze in blokjes.
  6. Smelt de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook ca 3 minuten aan. Voeg de peen toe en bak ca 2 minuten mee.
  7. Schenk de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
  8. Haal de bloemkool uit de oven en voeg de helft samen met de kokosroom aan de pan toe. Haal de pan van het vuur en pureer de inhoud met een staafmixer tot een gladde soep.
  9. Roer dan de spinazie en de resterende geroosterde bloemkool door de soep. Breng op smaak met peper en zout.

PRESENTATIE

  1. Schenk de soep in borden en druppel er wat van de avocado olie over.
AFDRUKKEN

Menu november 2024

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.

Bloemkool pistachepuree