Cannelloni van gemarineerde tonijn, garnalen, fijne groenten en een koriandercrème

VOORGERECHT
SEPTEMBER 2015
12
/5

INGREDIENTEN

Cannelloni van tonijn

600 grshusi tonijn (Sashimi kwaliteit)
0,6appel Elstar
1,2sjalot
0,6wortel
0,6courgette
0,6dunne prei
1,2 elpeterselie, fijngesneden
240 grHollandse garnalen
Dressing
18 gr eigeel
1,5 dl zonnebloemolie
0,6 dl kippenbouillon
18 gr gemalen koriander
1,2 dl mosterd
1,2 el azijn

PRESENTATIE

36partjes zongedroogde tomaat
 frisee sla
 bieslook
 peper en zout

BEREIDING

Cannelloni van tonijn

  1. Laat de tonijn aanvriezen en snij de tonijn op de snijmachine in 10 dunne plakken van ca. 3 mm. Leg deze op plastic folie en breng de vis op smaak met wat peper en zout.
  2. Snij de appel in zeer kleine blokjes. Snipper het sjalotje fijn. Snij de wortel, courgette en prei brunoise.
  3. Kook de groenten elk afzonderlijk beetgaar in wat zout water. Kook het ei hard. Hak de peterselie fijn.
  4. Meng de groenten, appelblokjes, het gesnipperde ei en de gepelde garnalen en maak dit aan met de helft van de koriander-dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Leg de vulling op de tonijn en rol dit m.b.v. de folie strak op. Knoop de folie dicht en leg het rolletje even in de vriezer om door en door koud te worden.


Alternatief:
Maak geen rolletjes van de tonijn maar bouw de tonijn op in ringen gelijk een lasagne.

Dressing

  1. Laat de koriander in de bouillon trekken. Zeef de bouillon door een doek.
  2. Maak van het eigeel, mosterd, azijn en olie een mayonaise. Doe dit door eerst het eigeel krachtig op te kloppen en er daarna de mosterd en enkele druppels azijn door de slaan. Voeg er dan al stevig kloppende de olie beetje bij beetje bij.


Tip:
Als de emulsie dik wordt kan er al roerende naar smaak wat azijn en/of de bouillon toegevoegd worden. Indien schiften dreigt kan wat lauw vocht de redding betekenen. Sla de rest van de bouillon door de mayonaise totdat deze schuimig wordt.

PRESENTATIE

  1. Trancheer de cannelloni in schuine plakken van ca. 3 cm dikte. Klop de andere helft van de dressing op en druppel dit rondom op het bord.
  2. Schik de gedroogde tomaat partjes, een pluk frisee sla en enkele plakjes cannelloni op een groot bord en garneer dit verder met wat gesnipperde bieslook.
AFDRUKKEN

Menu september 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.