Snoeperij van kaas

NAGERECHT
SEPTEMBER 2015
12
/5

INGREDIENTEN

120 grrijpe munsterkaas
60 grboter
40 grsuiker
15 grparmezaan
50 greiwit
35 grbloem
1 tlkummel
80 gr verse geitenkaas
25 gr mascarpone
12 gr witte port
12 ontpitte dadels
zwarte peper
120 grReijpenaer VOSP
180 grRoquefort
4 vijgen
1 sjalot
120 gr rode port
12 gr aceto balsamico
peper en zout
2,5 elstroop
  
4sneetjes noten-roggebrood

BEREIDING

  1. Verdeel de Muntsterkaas kaas in 10 stukjes
  2. Roer boter, suiker, Parmezaan, eiwit, bloem en kummel tot een glad obliebeslag.
  3. Maak op een siliconenmatje 10 hoopjes.
    Strijk dun uit met de bolle kant van een lepel, strooi kummel erover en bak af op 150 °C.
  4. Meng geitenkaas, mascarpone, port en snufje peper.
  5. Snijd de rechtop staande dadels zo door dat ze onderaan nog aan elkaar blijven. Vul de dadels m.b.v. van een spuitzak met kaas.
  6. Verdeel Reijpenaer en Roquefort in 10 stukjes.
  7. Schil de rijpe vijgen en kook deze met de sjalot, port en aceto tot een chutney.
    Breng op smaak en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  8. Klop de stroop los met enkele druppels rode port, zodat deze enigszins smeerbaar wordt.

PRESENTATIE

  1. Snijd het brood in punten.
  2. Neem koude bordjes.
  3. Begin met de munster, leg de oblie erachter dan de gevulde dadel en vervolgens de Reijpenaer, de Roquefort, de chutney en, dakpansgewijs, enkele punten noten-roggebrood.
  4. Trek voor de munster en Reijpenaer een streepje (kwastje ) van stroop.
AFDRUKKEN

Menu september 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.