Steak tartaar van tomaat

amuse
januari 2023
12
4.5/5

INGREDIENTEN

Bloemkool pistachepuree

12pomodori tomaten
6(Bluemeat) radijs
12 elsesamzaadjes
12 tltomatenketchup
12 tlchilisaus
6 tl(Dijon) mosterd
12 elsushi azijn
12 tlsesamolie
  
 Benodigdheden
 koekenpan
 mandoline (optioneel)
 stekertje
 stampertje

BEREIDING

 1. Pliceer de tomaten.
 2. Snijd de (gepelde) tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijst van de tomaat. Bewaar de zaadlijsten in een apart bakje. Snijd de rest van de tomaat in blokjes en doe dit in
  een kommetje.
 3. Voeg hier 2 theelepels tomatenketchup, 2 theelepels chilisaus en een theelepel (Dijon) mosterd aan toe. Meng dit vervolgens goed met elkaar.
 4. Snijd de radijs in dunne plakjes. Snijd vervolgens de dunne plakjes in een mooie rechte, langwerpige vorm. Kun je geen bluemeat radijs vinden? Dan is het ook heerlijk met gewone radijs. Marineer de radijs 10 seconden in de sushi azijn.
 5. Rooster ondertussen in een schone droge pan de sesamzaadjes goudbruin, let op dit kan best hard gaan dus houdt de pan goed in de gaten voordat ze aanbranden.

AFWERKING & PRESENTATIE

 1. Gebruik een stekertje en een stampertje voor een mooie opmaak. Vul het stekertje met de tomatenblokjes en druk dit zachtjes aan met het stampertje. Haal het stekertje rustig
  van het bord.
 2. Vouw vervolgens de gemarineerde radijs netjes om het cirkeltje van tomaten heen.
 3. Paneer de zaadlijst van de tomaat in de gebrande sesamzaadjes, zorg dat hij goed bedekt is met de sesam.
  Leg deze bovenop de tomatenblokjes, doe dit voorzichtig zodat alles netjes op zijn plek blijft.
 4. Maak tot slot een simpele vinaigrette van tomatenwater met sesamolie. Gebruik het tomatenvocht van de zaadlijsten en giet hier een klein scheutje sesamolie bij. Even goed roeren en druppel het over het gerecht heen.
AFDRUKKEN

Menu januari 2023

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.