Thaise tonijntartaar met mango

VOORGERECHT
april 2023
12
4.5/5

INGREDIENTEN

6tonijnsteaks van elk zo’n 150 gr
3rijpe mango, geschild
12mini kom kommers
12lente-ui
3rijpe avocado, geschild en pit verwijderd
1/2limoen, alleen het sap
3 cmverse gember
1,5rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd
3bosjes koriander
15takjes munt, alleen de blaadjes
6 tlsesamzaad, mix van wit & zwart
3 tlfleur de sel

Dressing

3 elsojasaus
3 elsesamolie
6 tlrietsuiker
1limoen, alleen het sap
1,5rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd
1buisje / plukje saffraan
1citroen, uitgeperst

PRESENTATIE

 prei- of radijsscheuten of wakame (zeewiersalade)
 geroosterd stokbrood

VOORBEREIDING

Maak de tartaar en dressing vooraf. Hou de met limoen omgeschepte avocado wel apart van de andere ingrediënten, want anders “gaart” het zuur van de limoen de tonijn, en dat geeft een heel andere textuur.

BEREIDING

  1. Verdeel de tonijntartaar over de borden in serveerringen. Druk lichtjes aan en verwijder de ringen.
     
    2. Garneer met de scheuten of wakame en achtergehouden korianderblaadjes.
     
    3. Sprenkel er op het einde de dressing over.
     
    4. Serveer de Thaise tonijntartaar met mango met geroosterd stokbrood.

PRESENTATIE

  1. Verdeel de tonijntartaar over de borden in serveerringen. Druk lichtjes aan en verwijder de ringen.
  2. Garneer met de scheuten of wakame en achtergehouden korianderblaadjes.
  3. Sprenkel er op het einde de dressing over.
  4. Serveer de Thaise tonijntartaar met mango met geroosterd stokbrood.
AFDRUKKEN

Menu april 2023

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.