Mango Sticky rice

naGERECHT
april 2023
12
2/5

INGREDIENTEN

Sticky rice

660 grkleefrijst
 water
3pandanblad
480 mlkososcrème
9 el(bruine) suiker
1snuf zout

Dikke crème

360 mlkokoscrème
1,5 elrijstmeel
3pandanblad
1snuf zout

PRESENTATIE

2mango’s
3 elmungbonen

BEREIDING

Sticky rice

 1. Was de rijst 2 maal in water. Door de rijst te wassen, was je het teveel aan zetmeel van de korrels af en voorkom je dat de rijst gaat klonteren. Doe de rijst en het water samen in een kom en roer goed door tot het water troebel wordt. Giet de rijst af en herhaal deze stap nog eenmalig. Voeg vervolgens water toe tot de rijst onderstaat en laat 4 tot 6 uur weken.
 2. Breng in het onderste gedeelte van de stoompan water aan de kook met een geknoopt pandanblad. Leg de kaasdoek over het bovenste deel van de stoompan en doe de geweekte rijst hierin. Vouw de kaasdoek dicht, sluit de deksel en laat 45 minuten stomen. Controleer vervolgens of de rijst gaar is, schep de rijst over in een schaal en laat afkoelen.
 3. Meng de kokoscrème met de suiker en het zout tot de suiker volledig is opgelost. Giet de crème vervolgens over de sticky rice en meng met elkaar.
 4. Bedek de rijst met de kaasdoek en dek de kom af met een theedoek of servet. Zet weg op een warme plek tot de rijst de crème heeft opgenomen.
  (Tip: Je kunt zelf eventueel kokoscrème maken; Maal hiervoor het kokosvlees fijn in de blender met een beetje water. Giet het vervolgens in een kaasdoek en laat enkele uren staan.)

Dikke crème

 1. Verwarm een wokpan op middelmatig vuur.
 2. Meng de kokoscrème, de rijstmeel en het zout met elkaar. Doe het mengsel in de pan samen met een geknoopt pandanblad. Verwarm ongeveer 5 minuten tot je een mooie dikke crème hebt.
 3. Schil de mango en snijd er mooie blokjes van.

PRESENTATIE

 1. Verdeel de sticky rice over de borden, serveer eventueel op een bananenblad.
 2. Leg de mango blokjes op de sticky rice, verdeel de dikke crème over de borden en garneer eventueel met de mungbonen.
AFDRUKKEN

Menu april 2023

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.