Romige Tom Yum

tussenGERECHT
april 2023
12
4.5/5

INGREDIENTEN

180 grchampignons
(cantharellen)
9sjalotten (of 18 Thaise
sjalotten)
4rode chilipepers
12kleine groene
chilipepers (rawitjes)
9koriander wortels
3stengels citroengras
18Kaffir limoenbladeren
6limoenen
30 grkoriander
24garnalen, ongepeld en met kop
750 mlkokosroom
2,5 ltrkippenbouillon
6 elvissaus
6 tlchili-jam
1,5 tlsuiker (optioneel)
 snuf zout

BEREIDING

  1. Doe de bouillon in een steelpan en breng op smaak met vissaus en zout. Zet op middelhoog vuur.
  2. Kneus de korianderwortel, sjalot, citroengras, rode chilipeper  en de helft van de groene chilipepers (rawitjes) met de vijzel en voeg toe aan de bouillon.
  3. Scheur de helft van de Kaffir limoenbladeren en voeg ook toe. Breng het geheel aan de kook.
  4. Snijd de paddenstoelen grof en bak goudbruin in een droge koekenpan.
  5. Snijd de kop van de garnaal en doe de koppen in de bouillon. Voeg ook de goudbruin gebakken paddenstoelen toe. Laat 5 minuten sudderen.
  6. Voeg dan de rest van de garnaal toe en laat sudderen tot deze gaar (en dus roze gekleurd) zijn. Haal dan de garnalen uit de bouillon en leg apart.
  7. Breng de soep op smaak met de chili jam. Zet het vuur laag en voeg dan de kokos crème toe.
  8. Kneus de overige helft van de kleine groene chilipepers en voeg naar eigen smaak toe aan de soep.
  9. Haal de soep van het vuur zodra de kokoscrème is opgewarmd en roer de koriander en de rest van het Kaffir limoenblad er doorheen.
  10. Breng op smaak met limoensap en eventueel wat suiker. 
     

PRESENTATIE

Serveer de tom yum in een ruime kom met in elke kom 2 garnalen.

AFDRUKKEN

Menu april 2023

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.