Verse vegetarische spring rolls

amuse
april 2023
12
2.5/5

INGREDIENTEN

Spring rolls

3komkommers
3guave (of Granny Smith appel)
3yamboon (of aardpeer)
300 grtaugé
3groene mango
1,5ananas
300 grwortel, julienne gesneden
30 grkoriander
30 grmunt
30 grVietnamese munt (optioneel)
1.200 grtofu
3 elsojasaus
1,5 tlrietsuiker
24rijstpapieren
 snuf witte peper

Dressing

3pandanblad
6rode chilipepers
3daikon radijs
3wortels
3 tnknoflook
3 elrietsuiker
6koriander wortels
6 elsap van ingelegde knoflook (optioneel)
300 mlazijn
600 mlwater
1snuf zout
PRESENTATIE
60 gr zwarte haringkaviaar
12 gr paprikapoeder,  mild
6 st takjes dille
12 st blaadjes groene sla

BEREIDING

Dressing

  1. Doe de azijn, suiker, zout en (geknoopt) pandanblad in een pannetje.
  2. Kneus de korianderwortel en rode peper, voeg toe en breng het geheel aan de kook. Voeg eventueel het sap van ingelegde knoflook toe.
  3. Snijd de wortel en radijs in fijne julienne, eventueel met behulp van een mandoline en doe bij de dressing. Laat dit ongeveer 5 minuten koken.
  4. Snijd vervolgens de knoflook fijn.
  5. Serveer de dressing in een schaaltje en voeg de knoflook toe.

Spring rolls

  1. Schil de yamboon, mango en ananas.
  2. Snijd de yamboon, komkommer, guave, mango en ananas in fijne julienne.
  3. Snijd de tofu ook in reepjes en marineer 10 minuten in de sojasaus, suiker en peper.
  4. Dompel een rijstvel helemaal onder in warm water. Vul vervolgens met de gewenste toppings.
  5. Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag tot de helft. Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten naar binnen. 
    Rol de springroll verder op. Maak zo ook de andere springrolls.

PRESENTATIE

Serveer de springpolls met de dressing. op een bordje.

AFDRUKKEN

Menu april 2023

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.