Auberginetaartje

Auberginetaartje met mozzarella en pesto

TUSSENGERECHT
JULI 2021
12
4/5

INGREDIENTEN

Pesto
10 el pijnboompitten
4 tn knoflook
2 bosjes basilicum
150 gr Parmezaanse kaas
300 ml olijfolie

Auberginetaartje

4 elpijnboompitten
2aubergines
2 tomaten (coeur de boeuf)
4bollen buffelmozzarella
2eiwit
6 elolijfolie
200 grbloem
200 grpaneermeel

BEREIDING

Pesto

  1. Rooster de pijnboompitten voor de auberginetaartjes en voor de pesto in de skillet (indirect, 180 graden).
  2. Pel de knoflook.
  3. Schep de pijnboompitten uit de skillet. Houd 4 eetlepels pijnboompitten apart voor de garnering van de taartjes.
    Maak de overige pijnboompitten met de knoflook, basilicum Parmezaanse kaas en de olijfolie in een kleine keukenmachine tot een pesto.

Auberginetaartjes

  1. Snijd 12 mooie plakken van ca 2 cm dik van de aubergine.
  2. Snijd de coeur de boeuf tomaten overdwars in 12 gelijke stukken en de bollen buffelmozzarella elk in drie gelijke plakken.
  3. Klop het eiwit los.
  4. Verwarm de olijfolie in de skillet.
  5. Haal de aubergine eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en daarna door de paneermeel. Leg ze in de skillet en bak ze 3-4 minuten totdat ze goudbruin en krokant zijn.
  6. Haal de skillet van de BBQ.
  7. Leg de krokant gebakken aubergine op het gaatjesrooster. Bestrijk ze met pesto en beleg met een plakje tomaat en mozzarella. Bak de taartjes 10-25 minuten totdat ze warm zijn en de mozzarella zacht is.

PRESENTATIE

Presenteer de taartjes op een bordje en bestrooi de ze met de apart gehouden pijnboompitten.

AFDRUKKEN

BBQ menu juli 2021

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.