Ossobuco met tagliatelle en gremolata

Ossobuco met tagliatelle en gremolata

HOOFDGERECHT
NOVEMBER 2021
12
4/5

INGREDIENTEN

Ossobuco

5 kgkalfsschenkel in schijven
3 tlzout
 versgemalen peper
6takjes tijm
 bloem, om de schijven vlees in te wentelen
300 grui, gesnipperd
500 grworteltjes en selder in reepjes
3 kgrijpe tomaten
5 tnknoflook
6laurierbladen
1/2 ltrdroge witte wijn
1 ltrkalfsfond

Gremolata

10ansjovissen
3citroenen, rasp en sap
10 elpeterselie, fijn gehakt

Pesto

75blaadjes basilicum
75pijnboompitten
2 tnknoflook
100 grfijngemalen pecorino
200 mlolijfolie

Tagliatelle

1 kgTagliatelle

BEREIDING

Ossobuco

  1. De kalfsschenkels wassen en droogdeppen met keukenpapier, met peper en zout bestrooien, in de bloem wentelen en goed afkloppen.
  2. De boter verhitten, de schijven aan beide kanten goudbruin bakken en er weer uitnemen.
  3. De tomaten ontvellen, in vier snijden en de pitten er uit halen.
  4. De gehakte ui licht fruiten, wortel en selder toevoegen samen met de knoflook en laurier.
    Het vlees erbij voegen, met witte wijn en kalfsfond overgieten, daarna tomaten toevoegen, kruiden met tijm.
  5. In de oven plaatsen gedurende 1,5 uur bij 180°C.
    Regelmatig saus over de kalfsschenkels scheppen.

Pesto

Alle ingrediënten mengen in keukenrobot en grof hakken.

Gremolata

  1. Anjovis fijnhakken , de schil van de citroen raspen en bijvoegen, besprenkelen met citroensap en de fijn gehakte peterselie toevoegen.
  2. Saus over vlees gieten en indien gewenst met gremolata bestrooien.

Tagliatelle

Tagliatelle koken en mengen met de pesto.

PRESENTATIE

  1. In een diep bord tagliatelle schikken en er een kalfsschenkel naast leggen en nog een weinig saus toevoegen.
  2. De gremolata apart opdienen.
AFDRUKKEN

Menu november 2021

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.