Tarte aux Tomate

Tarte aux Tomate

VOORGERECHT
NOVEMBER 2021
12
3.5/5

INGREDIENTEN

 Bladerdeeg voor 2 taartvormen
12stevige rijpe trostomaten
 Dijonmosterd, naar smaak
400 grGruyere (of Comtekaas)
 gedroogde provencaalse kruiden, naar smaak
 pittige olijfolie

BEREIDING

  1. Ontrol het deeg en leg het in de ingevette vorm.
  2. Snijd de ongepelde tomaten in schijven van een 0,5-1 centimeter, maar gebruik het bovenste en onderste laagje niet.
  3. Rasp de Gruyerekaas.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  5. Strijk een dun laagje mosterd over de deegbodem. Bedek dit los met een flinke laag geraspte Gruyere of Comte. Leg daarop in een laag de tomatenschijven en zorg ervoor dat ze zoveel mogelijk tegen elkaar aanpassen.
  6. Bestrooi met peper, zout en Provencaalse kruiden. Bedruppel naar smaak met pikante olijfolie.
  7. Schuif de taart op de onderste richel in de oven op stand onder- en bovenwarmte en laat in 30-35 minuten (of meer indien nodig) gaar en krokant bakken.

PRESENTATIE

Serveer uit op een bordje.

AFDRUKKEN

Menu november 2021

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.