Avocado crème met gefrituurde aardappel, kaviaar en citroenroom

amuse
decemBER 2022
12
3.5/5

INGREDIENTEN

6 rijpe avocado’s
4,5 dl citroensap
3 nootjes gekonfijte gember
3 aardappelen
6 dl room
240 gr kaviaar
PRESENTATIE
bieslook

BEREIDING

  1. Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en voeg direct maar geleidelijk het citroensap toe.
    Proef tussendoor tot voldoende citroensap naar smaak is toegevoegd.
  2. Draai dit samen met de gember tot een gladde mousse in de keukenmachine.
  3. Wrijf dit door een zeef en zet het mengsel afgedekt onder aluminiumfolie in de koelkast.
  4. Schil de aardappelen en snij ze in lucifers.
    Snij de lucifers in kleine blokjes. Spoel deze goed af en droog ze.
    Frituur deze op 140 graden goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken.
  5. Breng de room op smaak met peper, zout en wat citroen en sla hem tot yoghurtdikte.

PRESENTATIE

  1. Spuit met een spuitzak de avocado crème in een glas.
  2. Breng hierop een laagje kaviaar aan, dan een dun laagje aardappel en giet er tot slot de room op.
  3. Garneer de glaasjes met wat gehakte bieslook.
AFDRUKKEN

Menu december 2022

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.