Zalmburger op brioche

Zalmburger op brioche

TUSSENGERECHT
SEPTEMBER 2021
12
3.5/5

INGREDIENTEN

1.000 gr zalmfilet zonder huid
3 eidooiers
3 el ketchup
3 el oestersaus
2 tl sambal badjak
2 tl mosterdpoeder
Madras kerriepoeder naar smaak
300 ml witte azijn
10 verse eieren
24 plakjes coppa di parma
12 briochebollen
3 el olijfolie
150 gr panko
3 grote augurken
3 rode ui
24 komkommerlinten
6 el mayonaise

BEREIDING

  1. Snijd de zalmfilet fijn. Meng het mengsel met de eierdooier, de ketchup, de oestersaus, de sambal, het mosterdpoeder en de kerriepoeder en peper en zout naar smaak. Vorm er 12 mooie burgers van en leg ze minstens 30 minuten in de koelkast.
  2. Breng intussen een pan met 3 liter water met azijn aan de kook.
  3. Breek elk ei in een koffiekop, maak een draaikolk in het water en laat de eieren er een voor een in de kolk glijden. Zet het vuur laag en pocheer de eieren ca. 4 minuten. Koel ze direct terug in ijswater en laat uitlekken.
  4. Bak de plakjes coppa de parma krokant op de platte kant van de plancha (direct, 200C) en zet apart.
  5. Leg de plancha met de geribbelde kant naar boven op het rooster.
  6. Halveer de briochebollen en bestrijk de snijvlakken met de olijfolie. Gril ze op de plancha goudbruin en zet apart.
  7. Paneer de zalmburgers met de panko. Gril de zalmburgers aan beide kanten op de plancha totdat deze een kerntemperatuur van 44 graden hebben bereikt. Snij intussen de augurk in dunne plakjes. Pel de ui en snij ringen.

PRESENTATIE

Beleg de briochebollen met de zalmburger, de augurk de krokant gebakken coppa di parma, een gepocheerd ei, de uienringen, komkommerlinten en de mayonaise.

AFDRUKKEN

BBQ menu september 2021

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.