Kikkerbillen met prei en knoflookroomsaus

Kikkerbillen met prei en knoflookroomsaus

VOORGERECHT
maart 2022
12
4/5

INGREDIENTEN

1grote prei
24 stkikkerbillen (2 losse pootjes p.p.)
 bloem
 roomboter
4 tnknoflook
2potten gevogeltebouillon
6 dlroom
30 grpeterselie
50 grbieslook

Extra

 stokbrood
 ijsblokjes
 keukenpapier

BEREIDING

  1. Snij de prei in dunne lange repen (1 mm dikte). Blancheer deze kort en koel ze snel af in
    ijswater.
    Maak de kikkerbillen schoon en maak er steeds twee losse pootjes van.
    Bloem de kikkerbillen en bak ze snel krokant in een hete pan met roomboter. Haal de
    kikkerbillen uit de pan en leg ze op keukenpapier.
    Bak nu in de pan zachtjes de knoflook. Blus deze af met de bouillon en voeg de helft van de room toe. Laat dit reduceren tot het spontaan licht bindt.
    De overgebleven room met de prei opzetten en verwarmen. (Deze room kun je ook nog
    gebruiken om de hoeveelheid saus te vergroten).
    Voeg nu de peterselie en de bieslook toe aan de bouillon-room, doe de kikkerbillen in deze pan terug en reduceer het geheel tot een lichte saus.
    Leg de prei netjes in het bord en daar bovenop de kikkerbillen. Lepel de saus rondom.

PRESENTATIE

Suggestie: serveer er een stukje stokbrood bij.

AFDRUKKEN

Menu maart 2022

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.