Cannelloni di Polo alla Saba di Gorgonzola

VOORGERECHT
OKTOBER 2015
12
/5

INGREDIENTEN

Vulling cannelloni
675 gr maiskipfilet
125 gr mortadella
1 ui
2 waspeen (of kleine winterpeen)
4 tn knoflook
90 gr licht gerookt spek
70 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
4 blaadjes laurier
1 bos oregano
4 takjes tijm
3 eidooiers (65 gr)
2 dl witte wijn
3,75 dl gevogeltebouillon
2 dl room
15 verse pastavellen
olie
zout en peper
Saus
kookvocht van de kip
100 gr gorgonzola
4 el crème fraîche

Garnituur

1venkel
4 dljus d’orange
 boter
 peper en zout

PRESENTATIE

 shisomix

BEREIDING

Vulling cannelloni

  1. Snijd de kipfilet, mortadella en spek in stukken.
  2. Maak de wortel, ui en knoflook schoon en snijd in stukken.
  3. Pluk de tijm en oregano.
  4. Kip, mortadella en spek aanzetten in olie. (niet te hard aanzetten).
  5. Wortel, knoflook, ui, laurier en kruiden toevoegen en bestrooien met peper en zout.
  6. Met witte wijn afblussen, bouillon toevoegen en op laag vuur garen (niet te lang anders wordt de kip droog).
  7. Laurierblaadjes verwijderen
  8. De ingrediënten in de Magimix (in 2 à 3 keer, niet te fijn) draaien met de room en eierdooiers en eventueel wat kookvocht toevoegen. Vervolgens op smaak brengen met kaas, zout en peper.
  9. Peterselie fijnhakken en toevoegen.
  10. Kook de pasta vellen in zacht kokend water voor 4 min. (soms blijven roeren).
    Afgieten en vellen koud spoelen.
  11. Vul de pastavellen tot Canneloni rollen

Saus

  1. Kookvocht tot de helft inkoken.
  2. Crème fraîche toevoegen en op smaak brengen met de gorgonzola.

Garnituur

  1. Snijd de venkel op de machine 2 à 3 mm.
  2. Venkel even stoven in boter en verder garen in jus d’orange en op smaak brengen met peper en zout.

PRESENTATIE

  1. Maak de Canneloni warm in de oven op stoom in ± 5 min.
  2. Verwarm de venkel en verdeel in het midden van het bord en leg daarop de Cannelloni.
  3. Maak de saus warm en serveer over de Cannelloni.
  4. Garneren met shisomix.
AFDRUKKEN

Menu oktober 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.